Blogger & Skribent

Jesper Munk Jakobsen Publicerer blogindlæg, digte og short stories på denne side. Fred er det centrale begreb for bloggens indhold, som går på tre ben.

Det første ben er det primære for bloggen og handler om personlig indre fred og behandler emner som kærlighed, sorg, lidelse og eksistens.

Hans kendskab og interesse for disse emner kommer på baggrund af, at han mistede sin tidligere kæreste i en trafikulykke i 2017. Dertil anvender han sit kendskab til buddhismen, som udspringer af at han tilbragte tre måneder på tre forskellige klostre i Nepal i 2019. Derudover er han optaget af litteratur, filosofi og psykologi.

Det andet ben om fred tager udgangspunkt i hans retoriske faglighed, og hvordan vi kan få en fredeligere offentlig samtale med hinanden, hvor der skal være plads til forskelle og uenigheder hjulpet på vej af en uafhængig, kritisk presse og imødekommende beslutningstagere.

Det sidste ben handler om international politik, og hvordan vi kan få mere fred i verden og færre lidende mennesker og bygger på hans samarbejde med den transnationale stiftelse for freds- og fremtidsforskning – The Transnational, hvor han har skrevet en lang række artikler og i dag er online-redaktør.

Jesper har også skrevet en række artikler om offentlig debat og fred i verden for tidsskriftet Ræson, som kan læses her.

Mail: jespermunkjakobsen@outlook.dk

Telefon: 61 45 40 71

Digter og forfatter

I oktober 2019 vandt Jesper Ubud Writers & Readers Festival Poetry Slam 2019. I dag skriver han digte og udgiver løbende nogle af dem på denne side.

I øjeblikket lægger han sidste hånd på en bog og en digtsamling om sorg og at acceptere de mørke sider af livet.

Begge bøger er færdige fra 1. oktober 2021. Kontakt gerne for mere information om de to projekter.

Mail: jespermunkjakobsen@outlook.dk

Telefon: 61 45 40 71

Retoriker og tidligere rådgiver

Jesper Munk Jakobsen er uddannet cand. mag. i retorik fra Aarhus Universitet. Han har i to år arbejdet som kommunikationsansvarlig og rådgiver for Studenterrådet ved Aarhus Universitet, hvor han har stået for presse- og mediehåndtering samt retorisk rådgivning.

Han har også rådgivet en tidligere folketingskandidat for Venstre i kommunikation og medier.

Jesper har ligeledes tidligere rådgivet Den Transnationale Stiftelse for Freds- og Fremtidsforskning (The Transnational) i kommunikation på social medier. Han er stadig tilnkyttet stiftelsen i dag.

Foredragsholder om lidelse og sorg

Jesper afholder foredrag om sorg, og hvorfor det er vigtigt at tale om lidelse og sorg, som han mener, vi generelt ikke er gode til i Danmark – Hverken med hinanden eller i den offentlige samtale.

Foredraget tager udgangspunkt i, da han mistede sin tidligere kæreste i 2017 i en trafikulykke. Han inddrager i sit foredrag perspektiver fra buddhismen og observationer om kulturen omkring sorg og lidelse i Danmark.

Få mere information om foredraget her eller læs indlægget ”I Danmark er vi alene med, at vi lider” og hør programmet Manus Manege på p1 ”Giv plads til lidelsen”, hvor han var gæst.   

Første foredrag var sat til at foregå på Ry Bibliotek den 11. marts 2020. Desværre var det samme dag, som Danmark blevet lukket ned pga. COVID-19. Derfor har foredraget været på standby siden.

Hvis det kunne have interesse, kan han kontaktes herunder:

Skriv til: jespermunkjakobsen@outlook.dk

Ring til: 61 45 40 71