Når noget gør, du ikke kan noget

Den 11. februar 2020

(læsetid 2 min.)

En dag i livet.

Jeg har registreret, at noget har sat sig i mig, som forhindrer mig i at gøre, det jeg vil. Eller det jeg havde tænkt mig, at jeg ville. For det noget fjerner min lyst til at ville noget. Til at ville. Jeg tænker en tanke om at rejse mig og gå. Men jeg kan ikke rejse mig. Jeg sidder bare og stirrer ud på naturen.

Dens grønne nuancer var mere oplysende og nærende i går. Var de ikke? I dag må farverne være de samme, men de er ikke de samme for mig. Farven grøn er dér på træernes blade, men de er bare en overflade til pynt i en grå verden, som er dækket af et slør foran mine øjne. Som et dugget visir jeg ikke kan tag væk fra øjnene. Hvilke øjne? De er næsten lukkede. Det er svært at holde dem helt åbne. De stirrer på de grønne farver og spørger, er det alt, I har til mig i dag? Nu har jeg brugt den sidste energi på at se på jeres farver, og så giver I mig ingenting?

Det er mine øjne, men jeg kan ikke få dem op. Få dem til at skifte syn på det jeg ser. Det er mærkeligt. Min mund er også helt sammenbidt. Det spænder i kæben, hvor lang tid har den gjort det? Hele dagen? Hele ugen? Jeg kan åbne munden en smule og lette presset på tænderne i undermunden, men ikke mere end det.

Det er min krop, mine øjne og min mund, men i dag kan jeg ikke gøre med dem, som jeg vil. For når jeg kan det, er jeg ikke bevidst, om det jeg gør. Jeg gør det bare, som en naturlig del af at være naturen. Jeg formår at rejse mig op, selvom mine ben låser. Jeg trasker afsted, og ser farverne verden er malet i og undersøger dem længselsfuldt i sammenspil med hinanden. Min kæbe åbner og lukker sig skiftevist og måske et fløjt eller en lille sang vil komme ud. Nej, sådan er det ikke så tit mere. Jeg står og ser på naturen og vil ikke tænke for meget over dens gang af frygt for at mindes om, at den forsvinder som alt andet.

/Jesper Munk Jakobsen

Havde du en god læseoplevelse?

Du kan støtte mine små skriverier med et ganske lille beløb på under et minut herunder:

[paypal-donation]


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error

Følg med her