Warning: Array to string conversion in /var/www/jespermunkjakobsen.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-optimize/minify/class-wp-optimize-minify-front-end.php on line 1307

Inspiration til fred

Under denne fane præsenterer jeg min liste over, hvilke mennesker og medier, som har inspireret mig til freden. Foreløbig af det en liste med udgangspunkt hovedsageligt i fred i verden og fredelig samtale. Jeg arbejder på en oversigt med inspiration til Indre fred. Du er mere end velkommen til at dele dine inspirationskilder med mig

For at forstå en kompliceret verden fyldt med alverdens kulturelle baggrunde, må vi erkende, at vi altid oplever verden ud fra vores eget perspektiv.

I den erkendelse må vi søge viden og information bredt på tværs af grænser. Kun ved at få et mangfoldigt syn på verden, kan vi bedre til at forstå den og leve i den sammen.

Vi skal gøre en dyd ud af at debattere med mennesker med forskellige kulturelle baggrunde og møde hinanden med åbenhed og et mod til at ture at skifte mening.

Dog må vi erkende, at vi ikke kan læse fem aviser hver dag om hvert eneste emne, eller besøge og lære alle kulturer at kende, da vores tid på jorden er knap. Men det kan udvide vores horisont at gøre det engang i mellem.

Nedenstående links til medier, eksperter og mennesker har været og er en del af min daglige inspiration, som jeg derfor også vil anbefale dig at læse, hvis du interesserer dig for fred i den offentlige debat og i verden. Det betyder dog ikke, at jeg enig med alt det, som de personer eller medier står for. (Der vil snarest blive tilføjet et afsnit med inspirationskilder til fred i dig selv.)

Transnational.live

The Transnational – For peace by peaceful means er en international netværksstiftelse, som jeg selv blev en del af i 2018. Det er et netværk af eksperter indenfor fred og udenrigspolitik, der sammen har en simpel fælles vision om – At fred skal skabes med fredelige midler. Vi skriver analyser og indlæg om aktuelle udenrigspolitiske emner som fredsskabelse, krige, konflikter, medier og samfundsdebatten. Alt sammen frivilligt og uafhængigt kun med støtte fra borgere som dig og mig.

janoberg.me

Jan Øberg er en daglig intellektuel inspiration og enorm videns-kapacitet indenfor fred og international politik. Hans faglighed, erfaring og engagement har jeg haft fornøjelsen af opleve det senest halvandet år hos The Transnational. Jeg kan anbefale hans personlige blog varmt.

John Pilger

John Pilger. Endnu engang er videns-dyden afgørende for min store respekt for en journalist, som er grundig og kritisk. Han har prisvidende dokumentarer bag sig, skriver en interessant blog og kan ind i mellem opleves på RT Underground.

Dokumentarer af John Pilger:

John Pilger, 2000: Paying the Price: The Killing of the Children of Iraq

John Pilger, 2011: The War You Don’t See

John Pilger, 2016: The Coming War on China

Ron Paul – The Liberty Report

Ron Paul’s ”The Liberty Report” er en alternativ stemme til de amerikanske mainstream-medier. Fem dage om ugen kl. 18 dansk tid kan han opleves i tyve minutter vende udenrigspolitiske emner og give dig et supplement til dit syn på internationale konflikter og amerikansk udenrigspolitik.

Nyhedsmedier

Amerikansk perspektiv: Fox News (Carlson Tucker), The New York Times

Russisk perspektiv: Russia Today, RT Going Underground (med gæst John Pilger), Sputnik

Kinesisk perspektiv: China Daily

Mellemøsten: Press TV, Alazeera, Middleeasteye.net

Dansk perspektiv: Ræson

Alternative medier og aktivister

Free21

Juan Cole

Tom Dispatch

Trenscend Media Service

WikiLeaks

Transcend

Robert Fisk – The Independent

FAIR

Media Lens

Lobe Log

lewrockwell.com