Medier om fred og udenrigspolitik

For at forstå en kompliceret verden fyldt med alverdens kulturelle baggrunde, må vi erkende, at vi altid oplever verden ud fra vores eget perspektiv.

Derfor er mit syn på verden ikke bedre eller mere korrekt end mit

I den erkendelse må vi søge viden og information bredt på tværs af grænser. Kun ved at få et mangfoldigt syn på verden, kan vi bedre til at forstå den og leve i den sammen.

Vi skal gøre en dyd ud af at debattere med mennesker med forskellige kulturelle baggrunde og møde hinanden med åbenhed og et mod til at ture at skifte mening.

Dog må vi erkende, at vi ikke kan læse fem aviser hver dag om hvert et emne, eller besøge og lære alle kulturer, da vores tide på jorden er knap – Men det kan udvide ens horisont at gøre det engang i mellem.

Disse links til medier og eksperter anbefaler jeg ud fra den almene internationale politiske dagsorden. Listen vil løbende blive opdateret og anbefalinger modtages med største glæde.

Transnational.live

TFF blev jeg selv en del af i 2018. Det er et netværk af eksperter indenfor fred og udenrigspolitik, der sammen er fælles om en simpel vision – At fred skal skabes med fredelige midler. Vi skriver analyser og blogindlæg bredt om aktuelle udenrigspolitiske emner og konflikter. Alt sammen frivilligt og uafhængigt, kun med støtte fra borgere som dig og mig.

janoberg.me

Jan Øberg er en daglig intellektuel inspiration og enorm videns-kapacitet indenfor fred og international politik. Hans faglighed, erfaring og engagement har jeg haft fornøjelsen at arbejde med det senest år hos Transnational.live. Jeg kan anbefale hans personlige blog.

John Pilger

John Pilger er et forholdsvist nyt bekendtskab for mig. Endnu engang er videns-dyden afgørende for min store respekt for en journalist, som er grundig og kritisk. Han har prisvidende dokumentarer bag sig, skriver en interessant blog og kan ind i mellem opleves på RT Underground.

Ron Paul – The Liberty Report

Ron Paul’s ”The Liberty Report” er en alternativ stemme til de amerikanske mainstream-medier. Fem dage om ugen kl. 18 dansk tid kan han opleves i tyve minutter vende udenrigspolitiske emner og give dig et supplement til dit syn på en konflikt og amerikansk udenrigspolitik.

Nyhedsmedier

Amerikansk perspektiv: Foxnews (Carlson Tucker), NewYorkTimes

Russisk perspektiv: Russia Today, RT Underground (med gæst John Pilger), Sputnik

Kinesisk perspektiv: China Daily

Mellemøsten: PressTV, Alazeera, Middleeasteye.net

Dansk perspektiv: Ræson

Alternative medier og aktivister

Free21

Juan Cole

Tom Dispatch

Trenscend Media Service

WikiLeaks

Transcend

Robert Fisk – The Independent

FAIR

Media Lens